Zo dus

Een blogje tussendoor, werd wel eens tijd.

Raar, om te schrijven voor de ander, terwijl ik terwijl ik dit schrijf de enige toehoorder ben. De woorden vormen zich min of meer spontaan terwijl ik bedenk wat ik schrijf (ik ’t, drie keer ‘terwijl’ vlak achter elkaar, maar mag ik even?). Nog geen idee hoe de volgende zin eruit gaat zien.

Zo dus.

De woorden volgen mijn gedachten, met mijn vingers als medium. Misschien zijn mijn gedachten zelf ook wel een medium, om dieper liggende behoeften bloot te leggen. Misschien mijn behoefte om gehoord te worden, of erkend? Juist mijn schrijf- en leeswerk isoleert mij; mijn laptop schermt mij af van mijn omgeving. Dus die behoefte aan contact, bevredig ik op een wijze die de afstand tot de ander juist vergroot; en houdt deze behoefte dus in stand. (Nu snap ik Twitter!)

Dat ga ik dan maar eens doorbreken. Tijd om wat lijntjes uit te gooien. Op zoek naar de ander. Hopelijk zonder al te veel remmende gedachten. En laat ik die dan ook maar onder woorden brengen, nu ik toch bezig ben. Bijvoorbeeld ‘waar bevind ik mij eigenlijk op de lijn tussen opdringen en flirten?’ en ‘wil ik vertellen, of wil ik vragen?’ of überhaupt: ‘Wat wil ik eigenlijk?’

Tot nu toe maak ik vooral non-verbaal contact. Een glimlach, of een blik van verstandhouding; ook ‘sociale media’, met elk hun charme. En dan vooral de charme van eigen interpretatie. Reden te meer om eens in ’t diepe te duiken. Onderzoeken, desnoods met een ‘sorry geen tijd’, ‘wat wil je van me?’ of andere doodloper als gevolg – alhoewel die laatste eigenlijk best een goede vraag is.

Maar vooralsnog schaats ik als een prof, op mijn eigen baan, en ben ik vooral goed geworden in het ontwijken van alle wakken. Zodra het gaat dooien, ben ik de lul.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.