Bloggen (2)

Ik plaats alleen blogs die in één keer uit mijn vingers rollen (maar niet zonder ze eerst tig keer op foutjes te hebben gecheckt), of waar ik net zolang aan gesleuteld heb tot ze zeggen wat ik te zeggen heb. Soms ontdek ik pas tijdens het schrijven wat ik te zeggen heb, óf kom ik erachter dat mijn standpunt niet standhoudt. In elk geval moet de blog ‘af’ voelen, anders zet ik hem niet online. Een combi van buik en brein, zeg maar.

Bloggen lucht op, verheldert. Net als het bijhouden van een dagboek, maar dan online, wat betekent dat ik alles extra goed op een rijtje wil hebben voordat ik het deel. Daar zijn zowel de lezers als ik bij gebaat.

Soms geef ik door te bloggen onbewust gehoor aan mijn ‘etaleerdrift’ – gevat uit de hoek willen komen, mijn fifteen minutes of fame et cetera. Dat merk ik meestal pas de volgende dag, wanneer ik hem nog eens teruglees; en dan haal ik hem net zo makkelijk weer offline. (Tenzij iemand hem geliket heeft.)

Bloggen. Lelijk woord eigenlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.