Bloggen (5)

Waddup met die gedichtjes?

Soms, tijdens het schrijven of nachtelijke piekeren, valt er ineens iets op z’n plek; dan heb ik een soort ‘Tetris-ervaring’. Die kleine inzichten wil ik graag delen op m’n blog, omdat ze misschien ook voor anderen gelden, of een nieuw perspectief bieden.

Als ik dit deel, kan ik dat doen als gedichtje of als rechttoe-rechtaanboodschap. Dat laatste vind ik wat betweterig overkomen. Dan neig ik het vol te zetten met ‘misschien’ en ‘volgens mij’, terwijl het per definitie al ‘volgens mij’ is, het is namelijk mijn blog, dus mijn mening. Maar toch: wie ben ík dan wel niet?

Een gedichtje daarentegen heeft wat bescheidens, frivools, wat vrijblijvends. Met als bijkomend effect dat het vrij te interpreteren is. Iets resoneert, of niet, en dat hoeft niet per se dat te zijn wat ik wil overbrengen. Dat vergroot als het ware de reikwijdte.

Proef op de som: dezelfde boodschap, als gedicht en als betweterige blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.