Bloggen (6)

Schrijven is schrappen: een schrijversadagium. Niet alleen bedoeld om de schrijver te dwingen zijn gedachten goed op een rijtje te zetten voordat hij ze publiceert, maar ook om de aandachtsspanne van de lezer niet te veel op te rekken. Met de overdaad aan online content geldt dit misschien nog wel meer voor blogs. Een blog mag dus best een beetje kobo (kort door de bocht / kort en bondig) zijn.

Zelf kijk ik altijd eerst hoe lang een blog is voordat ik beslis of ik hem ga lezen, tenzij hij geschreven is door een blogger die ik volg; van wie ik weet wat ik kan verwachten. Maar dan nog: liefst niet te lang, heldere/nieuwsgierigmakende kop en snel – zonder te hoeven scrollen – to the point.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.