Angst

Eerder schreef ik over hoe ik mijn kalmte bewaar. Of over mijn struisvogeltactiek, ’t is maar hoe je het bekijkt.

Vlak daarna, sinds november vorig jaar, ben ik geheel gestopt met het volgen van het nieuws. Het journaal keek ik al een tijdje niet meer, evenals nu.nl, maar sinds Parijs probeer ik ook de kranten te omzeilen – wat nog best lastig is, die krengen liggen óveral! Mijn zaterdagsabonnement heb ik niet opgezegd, maar daarvan lees ik alleen nog de bijlagen, en in wificafés zoek ik een krantenvrij plekje uit. Als iemand dan een uitgelezen krant naast me neer laat ploffen, schuif ik hem geïrriteerd van me vandaan. Ik praat hier met niemand over, om een ‘Dus je hebt nog niet gehoord dat…’ te vermijden.

Angst laat mensen nou eenmaal rare dingen doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.