Starbucks-toer

Het plan is als volgt. Ik ga binnenkort een rondje Europa doen – de betaalbare kant, dus het (zuid)oosten – en neem mijn laptop mee om halve dagen te werken vanuit* wificafés. Waarschijnlijk Starbucks, omdat je daar niet bediend wordt. Als ik telkens ‘no thank you’ moet zeggen, kan ik me niet concentreren. 

Door halve dagen te werken wil ik tegelijkertijd mijn reis financieren én voorkomen dat ik leuke opdrachten mis. En gezien mijn laptop mijn kantoor is, zou het moeten kunnen. Het enige wat ik vrees is dat ik – luxeprobleem! – te veel opdrachten krijg die ik niet kan/wil weigeren waardoor ik hele dagen achter m’n scherm zit. Dan kan ik net zo goed thuisblijven. Wat ik in elk geval níét ga doen, is foto’s maken van elke koffiebeker waarop m’n naam verkeerd gespeld staat en alles posten op Facebook, omdat ik 1) nooit foto’s maak en 2) geen Facebook heb. Ik reis om de wereld te zien; niet om de wereld te laten zien dat ik reis.

Als zelfstandige zonder budget wil ik zo goedkoop mogelijk reizen. En gezien ik liever niet in een dormitory vol jongeren slaap, ga ik proberen zo veel mogelijk te couchsurfen. Mijn eerste uitnodiging heb ik binnen, in Kroatië. Ik heb ook wat couch requests uitgezet in Hongarije, Slowakije en Slovenië. Bij locals op de bank slapen past sowieso beter bij mijn manier van reizen: ik ben niet zo’n groepsmens.

Een verzoekje. Zijn er Zuidoost- of Oost-Europese niet-hoofdsteden die je me kunt aanraden? Ik heb inmiddels bijna alle hoofdsteden in Europa bezocht, en wil dit keer de ‘Delfts’ en ‘Utrechts’ gaan verkennen in plaats van de ‘Amsterdams’.

Hoor het graag! Ook als je leuke (zelfservice)cafés weet. Of een goedkope slaapplek. Thanks!

 

* Werken vanuit wificafés is wat ik doe; werken in wificafés betekent dat ik barista ben, toch? Of werk ik in wificafés, en barista’s bij?

** Starbucks-toer mag ook zonder streepje, maar dan lees ik ‘stoer’.

5 gedachten over “Starbucks-toer

 1. Lviv, Wroclaw, Odessa, Cluj, Thessaloniki, Pécs. Waarom overigens Starbucks? Dure koffie, en er zijn ook genoeg plekken met bediening waar je uren kan werken. Check van tevoren wat recensies op bijvoorbeeld Tripadvisor of Nomadlist/forum. Ook leuk voor een dagje: Coworking Space, waar je interessante mensen kan tegenkomen.

  Like

  1. Dank je! Nu klink ik inderdaad als iemand die waar hij ook komt gewoon de Mc, de King en de Kentucky binnenstapt.
   Twee voordelen van Starbucks: de filterkoffie valt mee (qua prijs en kwaliteit), er mag niet gerookt worden (wat in veel cafés ‘in de Oost’ helemaal niet vanzelfsprekend is). In Thessoloniki(!) ontmoette ik er een leuke Griekse, met ‘Do you know the wifi password’, maar dat terzijde.
   Coworking ga ik checken, nogmaals dank!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.