Office-updates

Na de laatste update van Office 365 crashte Word vrijwel dagelijks. Via Configuratiescherm/Programma’s (Windows 8.1) probeerde ik met Wijzigen/Online herstellen de boel weer recht te trekken, maar dit bleek neer te komen op Verwijderen. Lekker dan.

De Office-versie uit 2014 die ik nu heb geïnstalleerd – ik had nog een oude setup-file staan –, lijkt een stuk stabieler. Ook is het Bestand-menu nu weer sneller en gebruiksvriendelijker. Dit was in de latere versies steeds tráger en ónvriendelijker geworden, vooral als je net als ik graag met sneltoetsen werkt.

Het grootste nadeel van een crashende tekstverwerker is natuurlijk dat je je werk kunt kwijtraken, al leek de autoherstelfunctie redelijk te werken. Bijna verdacht goed zelfs – alsof Microsoft vooral werk heeft gemaakt van de reddingsboten, in plaats van het schip zeewaardiger te maken.

Maar er was nog iets storends. Als ik een tekst redigeer ‘negeer’ ik alle namen: met het menu onder de rechtermuisknop kun je via Alles negeren een onbekend woord – bijvoorbeeld ‘Francisca Carmano’ – negeren, waardoor er niet langer een rood kringelstreepje onder verschijnt. Als er dan een keer ‘Francisca Carmona’ staat, dus verkeerd gespeld, verschijnt het rode kringelstreepje weer. Handig! Maar nadat Word gecrasht is, is het negeerlijstje leeg. Irritant als je een manuscript aan het redigeren bent met tientallen personages.

Ik heb dus een stapje terug gemaakt naar 2014 en waarschijnlijk zie je me nu een stuk minder chagrijnig achter m’n laptop zitten. Office-updates negeer ik voortaan.

2 gedachten over “Office-updates

    1. Gast, ik kreeg net voor het eerst een blue screen. In fokking Windows 8.1! Ik kan je reactie wel raden. Ubuntu? Ga ik maar eens installeren op m’n oude laptop.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.