ZZK-vriendelijke cafés

Gisteravond ben ik voor het eerst met m’n laptop naar de kroeg gegaan om daar te werken. Dat wil zeggen, voor het eerst in Nederland. Tijdens mijn rondreis door Midden-Europa deed ik dit geregeld. In onder andere Ljubljana (Slovenië) en Boedapest vond ik hippe kroegen die ’s avonds vol met andere laptoppers zaten. Maar gisteravond voelde ik me toch een beetje een nerd, in m’n eentje aan een tafeltje met een Guinness naast mijn laptop. 

ZZK

Als Zelfstandige Zonder Kantoor (ZZK) zit ik vrijwel dagelijks een paar uurtjes in een wificafé. Liefst eentje met een boel andere ZZK’ers – freelancers, start-uppers, zzp’ers, studenten – zodat ik niet de enige ‘nerd’ achter een laptop ben.

Meestal in de Coffee Company. Verder ken ik weinig cafés waar je níét de hele tijd hoeft te bestellen. Cruciaal, want als ik steeds ‘ik wacht nog even’ en ‘nee bedankt’ moet zeggen, kan ik me niet concentreren. Dit betekent overigens niet dat de CC omzet misloopt vanwege mij: koffie is mijn smeerolie én brandstof, en ik tank regelmatig bij. Ik wil alleen graag zelf bepalen wannéér.

En ’s avonds…

Freelancen betekent niet gebonden zijn aan kantoortijden. Een flinke plus, gezien ik ’s avonds productiever ben dan ’s middags. Sinds ik freelance, werk ik bijna elke avond thuis op de bank, laptop op m’n schoot. Pas tijdens mijn rondreis merkte ik dat ik ’s avonds prima in een kroeg kan werken, mits er ook andere ZZK’ers zitten.

In TOZD bijvoorbeeld, in Ljubljana, zat ik overdag aan de koffie en ’s avonds aan de coffee stouts (en hingen er posters aan de muur met zwoel kijkende zwangere jonge vrouwen in hun ondergoed, met titels als ‘I had sex nine months ago’, maar dat terzijde). Ik proostte met de ZZK’er naast me, glimlachte even naar het laptopmeisje tegenover me, en heb daarna zeker een uur gewerkt (al werd ik wat afgeleid door het meisje en de posters).

Goed, een wificafé dus mét tap (en zwoele posters), en waar je zelf kunt bestellen. Iemand?

Een gedachte over “ZZK-vriendelijke cafés

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.