Out of office

‘Digital nomad’: spot on! Zwerven. Ongebonden zijn. Vrijheid. Met andere woorden: het tegenovergestelde van vijftien jaar gevangenschap op kantoor.

Onlangs ben ik voor de derde keer op reis gegaan zonder ‘Out of office’-melding in te schakelen. Laptop mee en halve dagen gewerkt in koffietentjes, soms op het terras onder een luifel. 

Luxe dus. Alhoewel. Reizen zónder te werken is momenteel geen optie. De tarieven voor redactiewerk liggen laag en vakantiegeld is een van die dingen die ik stiekem wél mis uit mijn kantoortijd. Daarbij: als ik te veel klussen weiger, loop ik kans dat mijn opdrachtgevers een andere freelancer gaan zoeken; ik ben immers geen vaste kracht en ze zijn me niets verplicht.

Vrijheid: chéck. Zekerheid: nope.

In elk geval hoef ik geen stapel thrillers meer mee te sjouwen als ik op vakantie ga. Die lees ik nu in Word, met ‘wijzigingen bijhouden’. Al zou dit een leukere uitsmijter zijn als er geen e-readers bestonden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.