Blogs reanimeren

Ik heb er een handje van om oude blogs van andere bloggers te ‘reanimeren’. Dan reageer ik bijvoorbeeld op een blogpost over havermout en kom ik er daarna pas achter dat de laatste reactie van meer dan een jaar geleden is.

Stel je voor dat ik over tien of twintig jaar ineens reageer op jouw blog. Een blog die nog wel online is, maar die je allang vergeten bent. Lijkt me raar: alsof je een leraar van je basisschool tegen het lijf loopt die direct begint over jouw werkstuk uit klas 3A waar hij nog een vraagje over heeft.

Ik weet niet hoe de indexering van Google werkt, maar ik neem aan dat de ‘leeftijd’ van een blog of site ook meegerekend wordt, zodat ik niet in de verre toekomst bovenaan sta met een post over iets wat dan opnieuw trending is – ervan uitgaande dat Google, blogs en ‘trending’ dan nog bestaan. Tegen die tijd zijn waarschijnlijk alle systemen gekoppeld en kan Google mee-indexeren of ik überhaupt nog lééf, zodat ik niet als digital zombie blijf ronddwalen met een blogje hier en een profieltje daar.

Omgekeerd lijkt me ook spooky: dat je na jaren en jaren ineens een nieuwe blogpost van mij ontvangt, met een titel als ‘37 jaar verder – heb je even?’, of ‘BOE!!’.

Ik hou de regelmaat erin, beloofd.

3 gedachten over “Blogs reanimeren

  1. Als je een artikel schrijft over een onderwerp waar nog nooit iemand anders over heeft geschreven, dan zul je zeker bovenkomen in Google. Als er meerdere artikelen zijn dan gaat Google inderdaad bepalen werk artikel het meest relevant is. Als blijkt dat het oudste artikel nog steeds het meest relevant is, dan zal die alsnog bovenkomen. Dus het kan zeker gebeuren!

    Like

  2. Over twintig jaar zul je een jaar niet meer beleven als een lange periode. Dat is een grote drempel in de communicatie tussen jonge en oude mensen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.