Etaleren

Sinds ik redactiewerk doe, ‘deel’ ik de boeken waaraan ik heb meegewerkt op LinkedIn.* Om drie redenen:

  1. In het begin deed ik dit voornamelijk om een reputatie op te bouwen. Freelancen is immers profileren: geen klussen, geen poen.
  2. De tweede reden om ze te delen is om er ruchtbaarheid aan te geven. Er komen nogal wat boeken uit en op deze manier geef ik een titel wat extra ‘etalageruimte’. Als ik het echt een aanrader vind, meld ik dit erbij.
  3. De derde reden is om men ervan bewust te maken dat ‘redactie’ en ‘boeken’ onlosmakelijk verbonden zijn. Door boektitels te delen en erbij te vermelden dat ik ze persklaar heb gemaakt of heb gecorrigeerd, wil ik laten zien dat er bij een boek meer komt kijken dan het schrijven (en vertalen). Zo hoop ik bij te dragen aan de vanzelfsprekendheid om voor een boek te betalen, in plaats van dat hij illegaal wordt gedownload. Immers: wordt er niets meer verdiend aan boeken, gaat dit ten koste van de redactie, en dus de kwaliteit.

Voel je vrij dit stukje te delen trouwens.

* Andere social media gebruik ik niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.