Havermoutpap

Een van mijn collega-freelancers zie ik ’s ochtends weleens een granolayoghurt kopen in het koffietentje waar we vaak werken. Prijs: nét geen 3 euro. Voor dat geld kun je een maand lang havermoutpap eten, oftewel porridge. Sinds mijn vakantie in Schotland, al weer jaren terug, is dit mijn standaardontbijt.

Behalve dat havermoutpap geen reet kost en 1-2-3 klaar is, schijnt het ook nog eens heel gezond te zijn. Het is in elk geval voedend, want tot 12 uur ’s middags heb ik geen behoefte aan tussendoortjes. Nog een voordeel: ik ontbijt graag achter m’n laptop en doordat ik mijn havermout lekker dik maak, kan ik het naar binnen lepelen terwijl ik naar mijn scherm blijf turen, zonder me druk te hoeven maken of er pap tussen mijn toetsen komt. (Om diezelfde reden eet ik Gríékse yoghurt als toetje.)

Bereiding:

  • 5 volle eetlepels havermout (bijv. dat Duitse merk in een blauwe papieren verpakking à 40 cent(!))
  • 1 klontje santen (kokoscrème à 1 euro per blok)
  • 1 mok water
  • 1 snuf zout

Dit zet ik ’s avonds klaar in een steelpannetje en ’s ochtends draai ik het gas halfhoog. Als het kookt, roer ik het even door en laat ik het nog een minuutje op laag vuur pruttelen. Daarna voeg ik er krentjes, honing of ahornsiroop, kaneel, plakjes banaan of diepvriesbessen aan toe. Klaar!

Dus, Dennis?

 

(Eerdere titels voor dit stukje waren ‘Freelancevriendelijk frühstück’ en ‘Ik kan nog altijd pap zeggen’.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.