Waarom ik zelf niet zo snel een thriller zou schrijven

‘Ga je zelf geen thriller schrijven?’

Een terugkerende vraag als ik vertel dat ik liefst thrillers redigeer.

Nou. Als je eens wist hoe vaak ik mijn blogposts blijf aanpassen nadat ik ze gepost heb (dit is revisie 23), of een week later weer verwijder. Een heel boek schrijven zou me waarschijnlijk de rest van mijn leven kosten.

Daarnaast weet ik niet of ik een goedlopend verhaal zou kunnen verzinnen. Zelfs als ik een verhaaltje verzin voor m’n neefjes praat ik mezelf vaak in de knoop, of word ik gecorrigeerd (‘Néé, zo ging het niet!’).

Bovendien lees ik graag thrillers om ze tussentijds en daarna dicht te kunnen slaan: nadat ik heb gelezen hoe ánderen – let wel: fictieve personages – vrezen voor hun leven, keer ik graag weer terug naar mijn eigen veilige comfortzone, om het dan extra te kunnen waarderen. Een thriller schrijven en na elke geschreven pagina mijn laptop dichtslaan… dat gaat niet werken.

7 gedachten over “Waarom ik zelf niet zo snel een thriller zou schrijven

 1. Vaak vraag ik me af hoe thriller auteurs het voor elkaar krijgen om, soms, de meest gruwelijke thrillers te schrijven…dan zit er toch ergens een steekje los? En wat zegt dat over ons, de thriller lezer? Wij gruwen en tegelijkertijd smuller we er van. Ook niet gezond, toch? Ik zou ook never nooit een thriller kunnen schrijven, daar ben ik veel te braaf voor 🙂
  En wat je schrijft over het verbeteren van een blogpost daar herken ik me in!

  Like

   1. Die ga ik zo even lezen..De verklaring waar jij het over hebt herinnert me aan een link die ik bewaard heb, is denk ik dezelfde verklaring. Bij Hebban? Het was de bedoeling dat ook ik Fitzek zijn uitleg bij de recensie zou plaatsen. Ga het alsnog doen, bedankt! 🙂 Zo, nu jouw recensie lezen.

    Like

   2. Had een reactie verstuurd maar is niet goed gegaan, zo wel, verwijder er dan maar een.
    Ik ga je recensie zo even lezen, maar wil nog wel vermelden dat ik dezelfde verklaring al heb gelezen ( Hebban?) de link bewaard met de bedoeling om het bij de recensie te plaatsen, maar vergeten. Dankzij jouw reactie weet ik het weer en zal het alsnog plaatsen. Bedankt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.