Daten

Nog even over dat daten. De afgelopen maanden heb ik wat dat betreft een beetje geflaterd. Ik heb geen van de vrouwen die ik heb leren kennen, of had willen leren kennen, mee uit gevraagd.

De mooie Griekse in het koffietentje waar ik vaak zit. Ik ging er gemakshalve van uit dat ik haar daar nog een keer zou aantreffen dus heb ik niet haar nummer gevraagd, ondanks dat we een leuk gesprek hadden. Dat ík daar regelmatig kom hoeft natuurlijk niet voor iedereen te gelden. Nooit meer gezien.

R. daarentegen had ik daar vaker gezien en sprak ik uiteindelijk maar eens aan. Haar donkere ogen maakten me van dichtbij zowaar verlegen. Ik merkte zelfs dat mijn hand een beetje trilde toen ik haar mijn visitekaartje gaf. Mijn bedrijfsvisitekaartje. Juist.

Gesprek drie heb ik verprutst. Blauwtje. Als je dat al zo kunt noemen zonder dat je iemand mee uit hebt gevraagd.

Dame vier liet pas een maand nadat we gegevens hadden uitgewisseld van zich horen, per e-mail vanuit Noord-Spanje. Ze liep de Compostella en wilde even geen relatiegedoe. Dat begreep ik vast wel.

Dame vijf durf ik niet nóg een keer naar haar naam te vragen, wat ik bij dame zes de eerstvolgende keer écht ga doen.

Dame zeven sprak amper Engels en ik amper Sloveens.

Dame acht sprak amper Engels en ik amper Hongaars.

Met de andere vrouwen heb ik alleen een glimlach uitgewisseld. Telkens had ik wel een smoes om geen praatje te maken – mijn deadline, de ring om haar ringvinger, mijn deadline, mijn deadline, mijn deadline…

Misschien moet ik maar weer eens gaan internetdaten. Zodra ik deze deadline gehaald heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.