ZZK-vriendelijke cafés (2)

Als ZZK’er (Zelfstandige Zonder Kantoor) zit ik het liefst in koffietentjes waar ik door de bediening met rust word gelaten. Niet omdat ik schuw ben (valt best mee), of krenterig, maar omdat ik me wil concentreren. Dat lukt niet als ik telkens moet bestellen of bedanken.

Let wel: ik ben niet de ‘digital nomad’ die een volle dag in een koffietentje zit omdat hij thuis te veel afleiding heeft – strijkgoed, Netflix, internetporno. Integendeel. Thuis kan ik me, in totale afzondering (op dat strijkgoed na), het best concentreren. Maar zo’n twee à drie uurtjes per dag kom ik graag even onder de mensen. Om te werken én te ‘netwerken’.

Dan geef ik gerust wat meer uit aan een koffie die ik – nota bene – zelf moet meenemen naar m’n tafeltje, mits dit betekent dat ik daarna ongestoord kan werken. Het Starbucks-recept, zogezegd. Liefst wel met betere koffie.

In Nederland is de keuze wat dat betreft beperkt en zit ik vrijwel dagelijks een ochtendje of middagje bij de Coffee Company, maar in diverse buitenlanden viel me op dat je de serveerster moet wenken om nog wat te bestellen. Ideaal! Zou dat, beste Horeca Nederland, hier ook niet kunnen? Een ietsje minder ‘klantvriendelijke service’ voor mensen achter een laptop?

Geen nood: we zijn inmiddels met velen en drinken heul veul koffie.

Schuimhart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.