De psychologie achter roken

Als ik de amateurpsycholoog in mij loslaat op het ‘waarom’ van roken, kom ik, naast houding (waar laat je die hand anders?), socializen (‘Peuk?’) en groepsgedrag (na-apen t.b.v. de groepscohesie), op het volgende. Door het gezondheidsrisico dat aan roken kleeft op de koop toe te nemen ‘train’ je jezelf in laksheid. Je verhoogt als het ware je tolerantie voor iets waar je je druk om zou moeten maken, namelijk je gezondheid, waardoor je je ook om andere problemen minder druk leert maken.

Zo bekeken…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.