Puttertjes

Hierom heb ik dus geen smartphone, en zal ik ook niet zo snel op een e-bike stappen. Net fietste ik naar de bibliotheek (waar ik overigens wel mijn laptop openklap in plaats van een boek) en zag ik onderweg twee puttertjes rondscharrelen op de grond.

Ik keerde om om er nog een keer langs te fietsen. Ze vlogen op en belandden beide op een lage tak van een jong boompje waardoor ik, terwijl ik erlangs fietste, van heel dichtbij hun bonte rood-wit-zwarte koppies tussen de witte bloesem zag.

Dit had ik anders vast gemist.

(En nee, ik heb er geen foto van gemaakt.)

5 gedachten over “Puttertjes

 1. Had je een smartphone, dan had je een foto van de vogels kunnen maken.. 😉
  en wat is de reden dat je geen e-bike wil…ik rijd vaak op de fiets…goede conditie, maar een e-bike zou welkom zijn voor mij.

  Like

  1. Dank voor je reactie, Franky!
   Precies om die reden heb ik geen smartphone. Die ‘ontneemt’ je de ervaring van het moment. Een 2d-weergave van een 3d-werkelijkheid dekt bovendien, voor mij althans, niet de lading.
   Los daarvan: googel ‘puttertje’ (of ‘distelvink’) en er is genoeg te vinden. Waarom zou je überhaupt nog buiten de deur komen, met google maps, etc? Dat is een beetje de strekking van deze en veel van mijn andere blogs.
   (Nog losser daarvan: wist je hoe schitterend die beestjes kunnen zingen?)

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik begrijp wat je bedoelt…Maar aan de andere kant ben ik ook fotograaf en is het voor mij de sport om juist een moment te ‘vangen’ in een foto… 🙂

    En helaas weet ik niet hoe mooi een Puttertje kan zingen…ik ben namelijk slechthorend.

    Franky

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.