6 gedachten over “U

  1. Worstelen met U… ik worstel vaak met U en jij in NL. In België is U enkel een beleefdheidsvorm naar vreemden toe, maar je mag het ook te pas en te onpas U of JIJ of GIJ gebruiken. Het doet er niet echt toe. Hier in NL denk ik twee keer na… de ene mens voelt zich beledigd als ik U zeg en vraagt ‘ben ik al zo oud?’… de andere vindt dat ik geen U mag zeggen omdat hij/zij ouder is… zo moeilijk dat dat toch is!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.