Procrastinatie

Procrastinatie. Een paar maanden terug had ik er nog nooit van gehoord; de spellingchecker in Word trouwens ook niet. Inmiddels weet ik dat het neerkomt op ‘de neiging tot afleiding, tot uitstel’. Die neiging heb ik als ieder ander, vooral op momenten dat ik iets moeilijks, vervelends of saais moet doen.

Het listige van onze 24/7-onlinewereld is dat we con-ti-nu afleiding, uhm, binnen handbereik hebben. Niet per se een nadeel als je veel moeilijke, vervelende of saaie dingen moet doen, maar volgens mij is het killing voor je creativiteit: de tijd die je verfacebookt en verappt kun je immers niet besteden aan iets creatiefs. En hoe raak je in een flow als je telkens wordt onderbroken door binnenkomende berichten en updates?

Het grote nadeel van online werken – ofwel achter je laptop, ofwel ‘offline’ maar met je smartphone ernaast – is dat afleiding zichzelf dan opdringt. En afleiding komt nooit ongewenst, zelfs niet als je er geen tijd voor hebt.

 

4 gedachten over “Procrastinatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s