Ontsporende socialmediadiscussies

Dat socialmediadiscussies vaak ontsporen komt doordat de boodschappen ongeredigeerd en ongenuanceerd het net op vliegen, wat ruimte geeft voor verkeerde interpretaties. Dat je een tweet of andere reactie niet even overdenkt voordat je hem lanceert, komt weer doordat je niet zeker weet of, en hoelang, je de aandacht van de ander hebt: je weet alleen dat hij of zij gebombardeerd wordt met berichten, net als jij. Bovendien mis je de non-verbale bevestiging van ontvangst en begrip.

Er is, met andere woorden, geen een-op-eencontact, noch oogcontact. Twee voorwaarden voor een goed gesprek.

Sterker, die arrogante of onwetende ander glimlacht je waarschijnlijk toe vanaf zijn profielfoto, waardoor het bloed onder je nagels wegtrekt. Daardoor voel je je vingertoppen niet meer en ga je nóg harder tikken. Met nog meer tik- en dus interpretatiefouten als gevolg.

 

2 gedachten over “Ontsporende socialmediadiscussies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.