Straatvuil (met een grote gele M erop)

Vroeger ging ik nog weleens naar een meerdaags festival. Dan lag het terrein op dag 2 al vol met troep, ondanks de tieners die bekertjes stapelden om ze in te wisselen voor een consumptie. Op een gegeven moment kon het me tussen alle bakjes, bierbekertjes en pizzakartonnetjes ook niet meer schelen en pleurde ik mijn afval ook gewoon op de grond.

Blijkbaar voelt het nutteloos om nog op te ruimen wanneer de hoeveelheid troep boven een bepaalde kritische massa komt; als vechten tegen de bierkaai. Al ligt die drempel voor sommigen lager dan voor anderen.

Hier in Ypenburg ligt er vooral troep met een grote gele M erop. Ik woon immers ‘maar’ een kilometer of anderhalf van de McDrive. Even dacht ik een oplossing te hebben: een database waarin het bankrekeningnummer van de klant bij aanschaf van een Big Mac of Mc-shake wordt gekoppeld aan een unieke streepjescode op het doosje of de beker. Als het dan op straat belandt, zou de vervuiler volautomatisch beboet kunnen worden!

Waarna ik me al snel bedacht dat alles natuurlijk eerst verzameld en gescand moet worden.

Toch zie ik de toekomst somber in als er geen financiële tegemoetkoming of bestraffing volgt op respectievelijk het inzamelen of op straat gooien van afval.

3 gedachten over “Straatvuil (met een grote gele M erop)

 1. Bij mijn aanvraag voor extra prullenbakken, kreeg ik als antwoord dat dit vuil aantrekt ….

  Regelmatig verzamel ik het zwerfvuil en kijk ik naar de oorsprong. De grote gele M scoort hoog. Ook al zijn de filialen op meer dan 5 kilometer afstand ….

  Schone opgeruimde groet,

  Geliked door 1 persoon

  1. Ergerlijk en onbegrijpelijk. Mij zullen ze nog niet betrappen op het weggooien van een minuscuul wikkeltje of bonnetje langs de weg. Neen, nooit ofte nimmer. Ik krijg het niet over mijn hart om moeder aarde te besmeuren. Ik besmeur haar al genoeg ongewild.

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.