Ego

Ik zie het ego – mijn ego – niet als iets kwalijks. Ik zie het als houvast, als reactie op: Vertel eens iets over jezelf. Al zou het best kunnen dat ik ‘ego’ nu verwar met ‘identiteit’, of ‘persoonlijkheid’. Of ‘carrière’.

Soms lukt het me mijn ego los te laten. Ben ik even ‘niemand’. Heerlijke maar spaarzame momenten van opluchting, die ik enkel meemaak als ik alleen ben. Momenten waarop ik geen behoefte heb aan houvast.

Daarbuiten draag ik mijn ego als een maatpak. En zoals een ieder die zeker wil weten dat hij goed gekleed gaat, heb ik dan af en toe een spiegel nodig.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.