Gegoogeld

Mijn oud-buurman is overleden. Waarschijnlijk door de drank. Volgens mijn buurvrouw, zijn ex, is hij dood op bed gevonden en lagen er overal lege bierblikken op de grond.

‘Noem me maar klootzak,’ zei hij bij onze kennismaking. Zagen we elkaar op onze balkons maakten we vaak een praatje en soms nodigde ik hem dan uit voor een bakkie. En anders nodigde hij zichzelf wel uit. De laatste keer vroeg hij of hij zelf wat mee mocht nemen en zat hij ’s ochtends om halftien met een halfliterblik bier tegenover me aan tafel.

Hij was altijd erg geïnteresseerd in mijn werk en vertelde dat hij er een sport van maakte om spelfouten in restaurantmenu’s op te sporen. Ook stoorde hij zich aan ‘gegoogeld’, omdat het ‘gegoogled’ moest zijn. Ik corrigeerde hem en zei dat het volgens het Groene Boekje (dat ik altijd binnen handbereik op tafel heb staan) toch echt ‘gegoogeld’ is.

Terugkijkend had ik toen gewoon mijn mond moeten houden.

 

5 gedachten over “Gegoogeld

 1. Bij mij in de straat was een tijdje terug ook iemand overleden. Ik kende de persoon niet. Maar er kwamen kratten, kratten en nog eens kratten uit de woning en vanaf het balkon. Zonder last te geven of dat iemand het merkte, heeft de goede man zich gewoon doodgedronken. Dan kunnen we het over spelling hebben. Maar het is wel erg eigenlijk. Wel de gewoonste zaak van de wereld verder.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank voor je (snelle!) reactie. Het is alweer een ruim jaar geleden dat hij overleed, en ik zie dit als mijn bescheiden manier om hem ‘in leven te houden’. Maar je hebt helemaal gelijk, en ik ben blij dat buurman en ik af en toe, al dan niet nuchter, hebben gebabbeld.

   Geliked door 1 persoon

   1. Toevallig is er bij Kruispunt volgende week een item over 55+-ers die aan de drank gaan. Veel ouderen zetten het op een zuipen tegenwoordig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.