Eén socialmediakanaal (en natuurlijk een website)

Wat je privé allemaal wilt etaleren mag je helemaal zelf weten, maar zakelijk zou ik het bij één socialmediakanaal houden. Voor mij, als redacteur, is dat LinkedIn. Af en toe plug ik het manuscript dat ik van redactie heb voorzien of like ik dat van een collega, en regelmatig vind ik er potentiële opdrachtgevers en andere interessante contacten – zonder afgeleid te worden door ‘koetjes en katjes’. En die enkeling die er zijn trouwfoto of huis-te-koop deelt… hatsaflats: unfollow.

Als je een ander, bijvoorbeeld beeldend beroep hebt, kan ik me voorstellen dat er een geschikter kanaal is dan LinkedIn, maar het punt dat ik wil maken is dat je je het best kunt beperken tot één kanaal. Althans, ervan uitgaande dat je evenals ik niet genoeg hebt aan de vierentwintig uur…

Zo twitterde ik een tijdje, maar voor ik het wist was ik overal op aan ’t reageren en constant op zoek naar nieuwe contacten (en niet alleen zakelijk). Exit Twitter dus, want de lijst met mensen die je kunt volgen is éíndeloos. En daarmee ook de hoeveelheid tijd die je kunt vertwitteren.

Naast mijn LinkedIn-profiel heb ik natuurlijk een website; als zelfstandige móét je wel. Maar man, man, man… als ik al die uren had gewerkt in plaats van daaraan te sleutelen, was ik nu rijk (of elk geval minder arm) geweest.

Toegegeven, dat werk moet jou wel eerst zien te vinden.

 

 

2 gedachten over “Eén socialmediakanaal (en natuurlijk een website)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.