Internetdaten?

Eén van de dingen die me tegenhouden om weer te gaan internetdaten, is dat ik mijn eerste indruk niet op een profiel wil baseren. Profielfoto’s zijn maar zelden ‘sprekend’, elk geval voor die van mij. Veel liever ontmoet ik iemand in het echt, na een paar keer oogcontact. Dan wéét ik elk geval dat ik haar aantrekkelijk vind, en kan ik uit haar glimlach afleiden dat het, uhm, naar alle waarschijnlijkheid enigszins wederzijds is.

Alleen, als ik al een praatje maak, durf ik haar zelden mee uit te vragen. Hooguit geef ik aan het eind van het (meestal korte) gesprek mijn visitekaartje – ja, wie weet, mocht ze ooit een boek gaan schrijven of zo. En nee, natuurlijk hoor ik daarna nooit meer iets van haar.

Punt is, ik ben best verlegen. Dat was ik altijd al, maar sinds ik freelance is dat er niet beter op geworden: ik spreek mijn opdrachtgevers (uitgevers en schrijvers) zelden face to face, alles gaat via de mail. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat ik met mijn opdrachtgevers zou willen daten… al zitten er, volgens hun LinkedIn-profiel althans, een paar héle leuk dames tussen.

Dus speel ik met het idee weer online te gaan ‘flirten’, ondanks dat ik me na mijn laatste relatie, die ik via een datingsite heb leren kennen, had voorgenomen alleen nog vrouwen in real life te ontmoeten. Een van de belangrijkste redenen hiervoor, naast wat ik net al schreef, is de tíjd die gaat zitten in het keur… ik bedoel zoeken. Al die profielen!

Liever zou ik wat moediger zijn. Scheelt me een hoop geklik en getik. En visitekaartjes.

 

3 gedachten over “Internetdaten?

  1. Ik date ook internet. Niemand loopt rond met een bordje ‘beschikbaar’, dus in real life is het gewoon niet te doen (niet voor mij). En ook wil ik graag wat achtergrond voor ik iemand ‘Like’.

    Succes (als je nog op zoek bent)!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.