Lasagne op een bedje van rucola

Dit is geen foodblog, al is het maar vanwege de titel, maar wat ik toch even met je wil delen: wist je dat lasagne heel goed combineert met rucola? Déze lasagne althans…

Voor 2 personen:

  • Fruit 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 versnipperd sjalotje en 1 verkruimeld rood pepertje zo’n 5 minuten in een laagje olie in een (steel)pan met hoge rand op laag vuur. Voeg dan twee blikken tomatenblokjes toe, plus een flinke draai zwarte peper, 1 eetlepel balsamico of appelstroop en een half bouillonblokje. Laat zo lang mogelijk pruttelen, hoe langer hoe beter. Proef en breng op smaak met zwarte peper en zout (of nog wat van het bouillonblokje).
  • Snijd 1 courgette in plakken van 1 centimeter en bak ze op halfhoog vuur in een hapjespan, in een laagje olie. Draai ze na 5 minuten om en bestrooi met zwarte peper en gedroogde oregano. Vervang de courgette eventueel met welke groente je dan ook zin in hebt.
  • Verwarm intussen de oven voor op 220 graden (hoger dan nodig maar zo compenseer je voor de warmte die ontsnapt als je straks het deurtje opendoet) en vet een lasagneschaal van maximaal 20 bij 20 centimeter in; voor een grotere schaal heb je meer saus nodig.
  • Meng 200 gram ricotta met 90 gram pesto (zo’n klein potje).
  • Spreid een dun laagje tomatensaus uit over de bodem van de schaal, bedek met lasagnebladen, smeer de helft van de pesto-ricotta erover uit en verdeel de courgetteplakken erbovenop. Spreid hier een laagje tomatensaus over uit, bedek met lasagnebladen, de resterende ricotta en daarbovenop de resterende tomatensaus. Hierop leg je plakjes mozzarella (hoeft niet van de buffel te zijn, het verschil proef je alleen ‘rauw’) en rasp je flink wat Parmezaanse kaas. Toef af met wat oregano.
  • Zet de schaal een klein halfuurtje in de oven, op 200 graden, en laat hem daarna 5 minuten afkoelen voordat je de lasagne in vieren deelt (dus twee porties per persoon, lukt je mákkelijk) en op borden met daarop een ‘bedje’ van rucola schept.

Smakelijk eten gegarandeerd!

Volgende keer als ik hem maak, maak ik er een fotootje van. Of misschien ook niet: dit moet geen foodblog worden.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s