Meer romans, please

Ik zou graag meer romans willen redigeren en ietsje minder thrillers. Zo, dat is eruit.

Ik las en lees graag thrillers en zal dit altijd blijven doen – voor een nieuwe Harlan Coben kun je me nog altijd ’s nachts wakker maken… al heb ik liever dat je even wacht tot ’s ochtends zodat ik hem ook daadwerkelijk kan kopen in de boekwinkel (bol punt wát?). Bij een goed geschreven thriller duurt zelfs het omslaan van de pagina me te lang. Een goeie thriller biedt psychologische verrijking: wat beweegt hem of haar om hem te willen vermoorden/ontvoeren/et cetera, of om ondanks alles nog van haar te houden? En een goeie thriller verbreedt je wereldbeeld: zoals Executie van Kazuaki Takano, Rosamund Luptons Dochter, Barry Eislers Opgejaagd en alle Dan Brown-thrillers vóór Oorsprong, to name a few.

Maar elke week een andere moord/ontvoering/et cetera begint inmiddels wat veel te worden. Bovendien snak ik naar meer goeie romans; oftewel verhalen die geen spanning behoeven om toch zo snel mogelijk die bladzijde om te willen slaan.

Dus ben ik ontzettend blij dat ik onlangs twee romans heb mogen redigeren voor Lebowski (Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer en Stromboli van Saskia Noort). Een andere opdrachtgever (Meulenhoff Boekerij) heb ik deze week gevraagd of ik meer romans ‘persklaar mag maken’. Ik wacht nog op antwoord, maar door het hier zwart op wit alvast ‘secretiaans’ het universum in te sturen, krijgt mijn wens hopelijk gehoor.

Ik hou je op de hoogte.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s