Zoals mijn laptop thuis tikt… (2)

Ik wíl het wel, en doe het ook regelmatig, maar echt wérken in koffietentjes, bibliotheken of andere buitenshuisplekken, om over terrasjes en exotische stranden – yeah sure! – nog maar te zwijgen, lukt me niet, omdat er altijd van alles beweegt achter mijn scherm. Het gepraat om me heen los ik wel op met oordopjes en Jungletrain.net, maar ook zonder op te kijken zie ik dat er iemand voorbijloopt. Of tegenover me gaat zitten. (En dan maar hopen dat het geen bekende is.)

Dus zit ik, ondanks mijn voornemen wat vaker buiten de deur te werken, voornamelijk thuis. Ik moet wel. Mijn laatste deadline had ik bijna niet gehaald doordat ik vrijwel elke middag in mijn stam-koffiestek in Delft zat (‘Where everybody knows your na-a-ame’). Daar loop ik geregeld collega-freelancers tegen het lijf. Gezellig. En netwerken is ook belangrijk. Maar die deadline…

Mijn ervaring vorig jaar in Milaan, waar ik een middagje in een flexwerkplek/koffietentje wilde werken, was tekenend. Een Italiaanse brunette nam plaats tegenover me en begon, ondanks dat iedereen aan tafel geconcentreerd over zijn laptop zat gebogen, luid tegen me te praten: ‘Scusa, ratel-ratel-ratel…’ Zelfs nadat ik al een paar keer ‘Sorry, I don’t speak Italian’ had gezegd, en ondanks dat mijn tafelgenoten haar dat in het Italiaans probeerden duidelijk te maken, blééf ze ratelen. Toen zelfs ingrijpen door de eigenaar niets uithaalde, ben ik zonder haar aan te kijken een paar stoelen opgeschoven terwijl ik mijn wangen leeg blies. Maar daarna kon ik me niet meer op mijn werk concentreren.

Wat zeg je? Of ze me niet gewoon graag wilde leren kennen? Uh…

 

2 gedachten over “Zoals mijn laptop thuis tikt… (2)

  1. Bij onze bieb zijn er een paar werkplekken die direct uit het raam kijken.
    Heb je het strand ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat geprobeerd?
    Anders moeten we die oude rookruimtes in cafés omdopen tot stiltecoupés!

    Like

  2. In de trein kan ik soms ook lekker werken, Nick, klopt. Vooral in de Duitse ICE, waar je een stiltecoupé kunt reserveren. Alleen al daarom reis ik af en toe door Duitsland!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.