Het bloed kruipt…

Het klinkt bijna als een smoesje: ik ga niet op Tinder omdat ik bang ben dat het me te veel tijd gaat kosten. Toch is dat de belangrijkste reden.

Ik ken mezelf namelijk nog van mijn dating-en-chatsite-jaren: ik was min of meer verslaafd. En liep mijn Relatieplanet-abo eindelijk af, kreeg ik drie dagen gratis aangeboden, die ik per ongeluk liet ingaan toen ik ’s ochtends op kantoor mijn privémail checkte (dit was in het pre-smartphonetijdperk). Heb ik zeker die halve dag zitten klikken en tikken, ten koste van mijn werk. Met twee dates de week erop als resultaat, dat dan weer wel.

Nu ik eigen baas ben – een ietwat ironische term voor iemand die vreest zijn datingdrang niet onder controle te hebben – zou ik geen tíjd meer hebben voor al dat geklik en getik. Er geen tijd voor wíllen hebben, beter gezegd. Al begreep ik dat Tinder me een hoop tijd aan onbeantwoorde voorstelberichtjes kan schelen.

Reden twee om níét op Tinder te gaan, is dat ik vrouwen liever in het echt leer kennen. Wat eerlijk gezegd nog best lastig is voor iemand zo verlegen als ik. Daarbij zijn veel vrouwen onbereikbaar doordat ze zich afschermen achter hun smartphone – waarin wederom een zekere ironie schuilt. En áls ik dan iemand leer kennen, denk ik al bij voorbaat aan de stap erná. Die stap waarin ik aangeef dat ik niet op zoek ben naar een serieuze relatie. Samenwonen, kinderen, ik moet er niet aan dénken, maar ja, hoe en wanneer breng je dat ter sprake?

Voordeel van elkaar digitaal leren kennen is dat je dit vooraf duidelijk kunt maken. Dat pleit dus weer vóór.

Moet ik wel aan de smartphone. Misschien maar eens beginnen met een prepaid-toestel, voor de zekerheid.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.