Uitzetten spellingcontrole in Word-opmerkingen

Opmerkingen in de kantlijn van Word worden vaak onleesbaar door de rode kringelstreepjes eronder. Komt doordat Word hier Engels verwacht i.p.v. Nederlands. Met onderstaande ‘hack’ (in Windows) kun je dit oplossen.

1) Open het Stijlen-overzicht via Ctrl+Shift+Alt+S, of via Ctrl+Shift+S waarna je op Stijlen klikt (het AA-icoontje).

2) Indien ‘Tekst opmerking’ in deze lijst staat, kun je doorgaan naar stap 5. Zo niet: kies Opties…

3) In Opties voor het deelvenster Stijlen zet je Selecteer weer te geven stijlen op ‘Alle Stijlen’ (zie stap 3 bij Groter lettertype voor Word-opmerkingen).

4) Nu bevat het Stijlen-overzicht ‘Tekst opmerking’ – blijkbaar naast Ballontekst het twééde lettertype dat voor opmerkingen in de kantlijn wordt gebruikt.

5) Klik vervolgens met de rechtermuisknop op ‘Tekst opmerking’ en kies Wijzigen…

6) Kies Opmaak/Taal…

Stijl wijzigen Tekst opmerking

7) Zet Geselecteerde tekst markeren als op ‘Nederlands (standaard)’ of zet desgewenst een vinkje bij Geen spelling- of grammaticacontrole uitvoeren.

Taal

8) OK

5 gedachten over “Uitzetten spellingcontrole in Word-opmerkingen

 1. Hey Rob, ik dacht even de oplossing gevonden te hebben voor een probleem dat ik vaak heb: als ik opmerkingen toevoeg aan een Word doc, krijg ik regelmatig de melding ‘Kan deze wijziging niet aanbrengen omdat de selectie is vergrendeld’. Als Word met die mededeling bezig is, pakt hij mijn aanslagen niet, dus ik moet steeds mijn tekst wijzigen omdat er letters niet zijn ‘doorgekomen’. Ik dacht dat het misschien met het steeds wisselen van die taal te maken had, maar helaas, bovenstaande tip heeft niet geholpen 😦 Weet jij waar dit probleem vandaan komt?

  Like

   1. Ik heb het heel vaak, en het is bloedirritant. MIsschien omdat ik veel in tweetalige documenten werk? Met wijzigingen bijhouden aan?

    Like

   2. Ik zou er in moeten duiken, doe ik zodra ik tijd heb. Het zou ook nog versie-afhankelijk kunnen zijn. Zelf draai ik al maanden dezelfde versie, omdat ik wat huiverig ben voor nog meer ‘features’ sinds Word ineens begon te crashen zonder een back-upbestand op te slaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.