Geen smartphone omdat…

Zoals ik eerder schreef, ben ik thuis volledig offline. Ik heb ook geen smartphone, om de volgende reden.

Zit ik achter m’n laptop in een koffietentje of in de bieb, ben ik online en werk ik hooguit één uur straight. Daarna snak ik naar een digitale snack en kijk ik even of ik mail heb en hoe mijn laatste LinkedIn-update het doet. Als ik géén mail of reacties heb, ga ik weer verder – zeg een kwartier tot halfuurtje.

Als ik wél een mail of reactie heb, kan ik de verleiding maar heel moeilijk weerstaan daar niet direct op in te gaan. En als het een opdracht betreft, wil ik natuurlijk diréct reageren. Om vervolgens weer een kwartiertje verder te werken.

Tot ik uiteindelijk helemaal uit het verhaal ben dat ik aan het redigeren was, met kans dat ik bijvoorbeeld vertelvorm- of inhoudelijke fouten over het hoofd zie: een onterechte overgang van o.v.t. naar o.t.t., of een personage dat ineens anders heet.

Thuis kan ik dus niet tot online afleiding worden verleid (en stil ik mijn snacktrek met het schrijven van stukjes), maar zou ik een smartphone hebben…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.