De koning te rijk

Elke ochtend, zeven dagen per week hetzelfde ritueel, en wat mij betreft komt daar nooit verandering in.

Ik sta op, zet water op voor thee, warm het pannetje met havermoutpap op dat ik de avond ervoor al startklaar heb gezet en klap m’n laptop open. Begint de pap te pruttelen haal ik het theezakje uit m’n thermoglas (zo-een met dubbele wand), draai ik het gas uit en neem ik, terug aan tafel, met mijn linkerhand af en toe een slok terwijl ik met mijn rechter de cursortoetsen gebruik om door het manuscript te scrollen.

Als ik mijn thee op heb, schep ik de pap in een kom (de blauwe bessen zijn dan intussen lekker smooshy), die ik oplepel tijdens het lezen/scrollen/redigeren. Niet heel mindful, wel efficiënt.

Daarna verplaats ik mezelf met laptop naar de bank en zet ik wat jazzpiano op, meestal Brubeck, Evans, of Monk. Mijn bank – die ik ondanks mijn schrale financiën heb gekocht zodat ik met rechte rug kan laptoppen – staat precies op de juiste afstand van m’n luidsprekers (twee fraaie Finse knapen, gekocht toen ik nog wat (meer) te besteden had) voor het optimale geluid. Kop koffie ernaast op de platte armleuningen en ik ben de koning te rijk.

Het enige wat me er dan van weerhoudt te werken is dat blogje dat even geschreven móét worden.

 

Een gedachte over “De koning te rijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.