Benaderbaar

Soloreizen gaat me tegenwoordig iets stroever af dan vroeger doordat iedereen zich achter zijn smartphone verbergt. Zelfs in hostels, waar ik me vanwege mijn leeftijd sowieso al wat ongemakkelijk voel maar waar het desondanks vaak makkelijk contactleggen is, schiet iedereen direct een hoekje in met zijn laptop of mobiel – alsof ik in een wificafé zit.

Misschien valt het me dit keer des te meer op omdat ik bij mijn vorige trips nog gebruikmaakte van Couchsurfing – een site waarmee je een slaapplek kunt zoeken bij locals, of beter nog, kan worden uitgenodigd. Maar het werd steeds lastiger een host te vinden, ondanks mijn referenties, en uiteindelijk was ik uren aan het zoeken naar een host of iemand om een biertje mee te doen. Daarom besloot ik ditmaal volledig ‘analoog’ te reizen.

Toegegeven, mijn laptop heb ik wel meegenomen, om halve dagen te werken (en soms iets meer), maar ’s avonds, in de hostels, laat ik die dichtgeklapt en heb ik meestal een boek op schoot. Ben ik een stuk meer benaderbaar, lijkt me.

Het boek (Terry Hayes’ I am Pilgrim) viel me echter tegen dus kocht ik Pet Semetary, van Stephen King. King heeft me al vaker gezelschap gehouden tijdens het reizen. Sterker, door King ben ik vast al een paar leuke contacten misgelopen.

 

3 gedachten over “Benaderbaar

  1. Misschien toch tijd om een reis op zee te wagen?
    Het kan heerlijk ontspannend zijn, en wifi via de satelliet is peperduur en wordt daardoor veel minder gebruikt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.