Klok

Omdat ik mijn huiskamer te klein vond en aan één slaapkamer voldoende heb, besloot ik de muur die beide kamers scheidde eruit te slopen. Te láten slopen, want ik heb werkelijk alles uitbesteed, zelfs het afvoeren van het puin; niet alleen omdat ik dit destijds nog kon bekostigen, maar vooral omdat ik zeker wist dat ik iets zou verkloten of mezelf op z’n minst zou bezeren – beide, zeer waarschijnlijk. Het enige wat ik volgens de aannemer daarna nog zelf moest doen (hij had denk een volgende klus, want ook dát had hij van mij mogen oppakken en factureren) was het verven van het houtwerk dat hij langs het plafond en de muren had geplaatst om de littekens (of weet ik hoe je dat noemt) te verhullen waar de tussenmuur had gestaan. Nu, tien jaar later, moet dat nog steeds gebeuren.

Enfin, ik ben nog dagelijks blij met die verbouwing, want sindsdien heb ik een heerlijk ruime woonkamer met veel betere akoestiek. En doordat de klok in mijn open keuken nog altijd op dezelfde plek hangt, is hij, wanneer ik in het midden van mijn bank zit – die op de plek staat waar voorheen de muur stond – nét niet zichtbaar. Dus kan ik me niet laten opjutten tijdens het werken.

Het was me een investering, maar dan heb je ook wat.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.