Nog ééntje dan…

Zou Netflix één serie per avond uitzenden, liefst ná negenen, zou ik een abonnement overwegen. Meer tijd heb ik niet en meer tijd wíl ik er ook niet voor maken: ik heb al veelsteveel uren achter een beeldscherm doorgebracht sinds ik op m’n twaalfde een C64 kreeg en ik zit nog steeds vrijwel de hele dag met een scherm op schoot, om te werken.

Vroeger kon ik me verheugen op 21 Jump Street, Friends, Knight Rider en Cheers – want móéten wachten op iets leuks = verheugen. De uren daarvoor besteedde ik dan met nuttige dingen als huiswerk of, oké, gamen. Had ik geen tijd om te kijken of was ik er niet, programmeerde ik de videorecorder en keek ik het een dag later. Zo ging maar een klein deel van mijn tijd op aan tv-kijken.

Maar nu, met alles on demand? Waar zou ik als thuiswerkende freelancer de discipline vandaan moeten halen om niet heel de dag films en series te kijken? Tuurlijk, mijn deadlines dwingen me tot arbeid, maar ik hoor me al denken: Nog ééntje dan…

Liever móét ik wachten tot 9 uur ’s avonds. Kan ik de tijd daarvoor besteden aan nuttiger zaken. En aan verheugen.

 

Voeg een HiFi-dimensie toe aan uw opnamen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.