Een boek…

Niets ten nadele van films en series, maar een boek stelt je in staat je eigen voorstellingsvermogen te gebruiken, in plaats van dat je naar dat van de regisseur kijkt. Iedereen die dezelfde film kijkt, ziet dezelfde beelden. Iedereen die hetzelfde boek leest, ziet zijn éígen beelden. Boeken zijn daardoor persoonlijker.

Lezen geeft je bovendien de ruimte tussentijds te reflecteren, zonder dat je op Pauze hoeft te drukken. Een boek lees je in je eigen tempo, in tegenstelling tot een film of serie. Boeken zijn geduldiger.

Ook de personages krijgen in geschreven verhalen meer ruimte om te reflecteren, niet alleen binnen maar vooral búíten de dialoog. In boeken kun je immers gedachten lezen. Dat maakt boeken intiemer dan films en series.

 

2 gedachten over “Een boek…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.