Tv-momenten van vroeger die me zijn bijgebleven

Als Knight Rider-fan vond ik het echt héél raar om Michael Knight (‘the Hoff’) ineens zingend op een praalwagen in een Duitse commercial voor een pretpark te zien (‘I’ve been looking for freeeeedom’).

Als ik vroeger niet kon slapen ging ik naar de woonkamer, waar mijn ouders vaak nog tv zaten te kijken, en klonk daar meestal de stem van Mies Bouwman. Geen vrouw ter wereld heeft zo’n gemoedelijke, lieve stem als zij had.

Robotech was, op de vroege zaterdagochtend nog voordat Fun Factory begon op Sky Channel, mijn eerste kennismaking met anime. Die douchescène met Minmay maakte minstens zoveel indruk als de gevechten tussen robots en aliens.

Over Sky Channel gesproken: zag ik in hun ‘leader’ ineens de ouders van mijn klasgenootje voorbijfietsen! In Delft, twee straten van waar ik woonde! Terwijl Sky een Engelse zender is!

Ik kan het nog steeds niet geloven, maar in de laatste aflevering van Alf – een Amerikaanse comedyserie over een wollige, met New Yorks accent pratende alien die bij een gezin kwam te wonen – werd hij meegenomen door de geheime diensten die hem aan allerlei experimenten zouden onderwerpen. The end.

Bijna net zo geruststellend als de stem van Mies Bouwman: de begintune van Cheers (‘Where everybody knows your name’), dat om de een of andere reden pas na elven werd uitgezonden, op maandagavond als ik het me goed herinner.

Wordt vervolgd (met Han Peekel) was gewoon fokking briljant. Keek ik de héle week naar uit. En naar Knight Rider natuurlijk.

Van de eindtune van Kissyfur raakte (en raak) ik compleet euforisch.

Tori Amos die ‘Icicle’ zong (een nummer over, uhm… zelfverwennerij) en daarbij héél zwoel in de camera keek vanachter haar piano, tijdens een optreden bij Jay Leno’s überbrave The Tonight Show.

 

Een gedachte over “Tv-momenten van vroeger die me zijn bijgebleven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.