Manuscript-quickscan

/* Commerciële uiting, van mezelf weliswaar, maar toch. */

Toen ik nog nat achter de oren als redacteur begon, redigeerde ik de eerste zoveel woorden voor nop, om zo de auteur te verleiden mij tevens de rest van zijn of haar manuscript onder handen te laten nemen. Inmiddels doe ik het andersom: ik redigeer (en reken) énkel nog de eerste zoveel woorden – 5 pagina’s om precies te zijn.

Bij fictie en verhalende non-fictie kom ik op de eerste pagina’s namelijk steevast de grootste verbeterpunten tegen, waaronder perspectieffouten, vertelvormafwijkingen, een foutieve dialoognotatie of personages die onvoldoende uit de inkt komen. Aan de hand van mijn aanpassingen en suggesties kun je, als auteur, vervolgens zélf de overige pagina’s verstevigen.

Je kunt mijn scan op de eerste 5 pagina’s al in een vroeg stadium toepassen, zo kan ik je heel wat herschrijfwerk besparen. Voor meer info, klik hier.

Het corrigeren en aanstippen van taal- en eventuele plotfouten valt vanzelfsprekend buiten deze aanpak, maar daarvoor heb ik een lijstje met bekwame collega’s die tot je beschikking staan.

il_570xN.1515306878_nf62

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.