Vogels in Ypenburg

Vogels lijken soms wel gezien te wíllen worden – een zingende rietgors én een blauwborstje boven in dezelfde rietkraag, bijvoorbeeld. Hoefde ik mijn verrekijker niet eens voor mee te nemen.

Zaterdag zag ik een clubje staartmeesjes kwetterend van de ene naar de andere tak vliegen, in het Hertenkamp, en iets verderop zat een roodborstje vanaf een lage tak zo lang naar me te kijken dat het de vraag was wie nou wie bekeek. Zodra ik verderliep begon hij weer te zingen.

Soms hoef ik niet eens de deur uit. Op het dak tegenover me kwikken regelmatig witte kwikstaarten en op mijn balkon landde laatst een puttertje. Beide zie ik steeds vaker in Ypenburg, en onlangs ontdekte ik dat puttertjes schitterend zingen – vanuit het topje van de boom en alléén als alle andere vogels even hun snavel houden.

Ook gespot: boerenzwaluw, koolmeesje, pimpelmeesjegrote bonte specht (bij mijn ouders in de tuin, in Delft), groene spechtkleine karekiet (die hoor je wel maar je ziet hem niet, niet, niet, in het riet, riet, riet), vinkheggenmuszwartkopje, een fitis of tjiftjaf (ik twijfelde) en, alweer twee jaar terug, een ijsvogeltje, langs een slootje naast het DSM-terrein.

En dan zwemt er nog van alles onder mijn balkon: kolganzen, Nijlganzen, grote Canadese ganzen (zóveel dat ze binnenkort vast Ypenburgse ganzen heten), meerkoetenfuten en kuifeenden.

2 gedachten over “Vogels in Ypenburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.