Freedom

Geniaal om een app die je internettoegang blokkeert Freedom te noemen. Heb vandaag de free trial geïnstalleerd, met zeven ‘blokkades’, omdat ik ’s avonds na tienen nog regelmatig zit te internetten – wat voorheen nooit ging doordat ik thuis geen internet had, maar sinds de lock-down (wat ook een ‘sluitende’ naam zou zijn voor een dergelijke app) heb ik een prepaid 4G-abonnementje.

Dat abonnement is net voldoende voor mail, LinkedIn en mijn blog. Youtuben gaat niet, althans, niet zonder telkens bij te moeten betalen (weet ik inmiddels). Toch, alleen al met linkedinnen jaag ik er flink wat megabytes erdoorheen. Liken, linken, scrollen, linken, liken en als ik zoals vandaag een update heb geplaatst blíjf ik checken op nieuwe Likes en comments. Ook na tienen.

Dus toen ik hoorde van een internetblock-app werd ik nieuwsgierig. Niet alleen voor thuis, want als ik later dit jaar (hopelijk) weer op reis ga en in BnB’s of hostels slaap met fulltime wifi wil ik niet zoals de vorige keren tot ver na middernacht op YouTube stand-upcomedy kunnen kijken.

Inderdaad, ‘wil ik niet kunnen’… Ik verlang dus mínder vrijheid. Wat internetten betreft althans.

Nu, tien over tien ’s avonds, ben ik héél nieuwsgierig hoeveel views en Likes mijn update heeft gescoord, maar zelfs via Windows Taakbeheer krijg ik Freedom niet uitgeschakeld.

Irritant.

Perfect.

 

3 gedachten over “Freedom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.