Kuipjes

Mijn mail aan McDonald’s Delft-Noord:

Het komt vast – deels – door de lockdown dat Ypenburg haast bestrooid lijkt met McDonald’s-verpakkingen, afkomstig van de McDrive bij afslag Delft-Noord. Klanten kunnen hun maaltijd immers niet in uw restaurant nuttigen en daar dus ook niet hun afval deponeren. Dat uw klanten voornamelijk pubers zijn, zal er eveneens aan bijdragen dat er hier overal McDonald’s-doosjes, -bekers en -kuipjes op straat liggen – of worden gegooid, soms terwíjl ik kijk, zoals gister.

Het staat dan ook onomstotelijk vast wie de vervuilers zijn, maar toch vroeg ik me af: heeft u initiatieven op stapel om hier iets aan te doen? Voorlichting op mbo’s et cetera over de gevolgen van vervuiling of de psychologie áchter vervuilen, om maar iets te noemen? Wat dit laatste betreft: het op straat gooien van afval (liefst met publiek) is vast en zeker een daad van baldadigheid, niet veel anders dan vandalisme.

Ik heb u tien jaar geleden al eens benaderd met een ietwat naïef idee, waarin ik opperde een barcode op al uw verpakkingsmaterialen aan te brengen die gekoppeld zou kunnen worden aan de pinpas van de betaler/vervuiler. Nieuwe ideeën heb ik vooralsnog niet, maar mag ik u bij dezen mijn zorgen kenbaar maken?

Met vriendelijke groet,
Rob Steijger (45 jaar, Ypenburg)

 

2 gedachten over “Kuipjes

    1. Hoi Rob, goed weer eens van je te horen!

      Naar ik begreep wordt er binnenkort(?) éíndelijk statiegeld ingevoerd op blikjes en flesjes. Ik stel voor dat McDonald’s een Happy Deal aanbiedt: speeltje bij inlevering van je afval, of zo.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.