Voorfantaseren

Soms fantaseer ik dat ik in dat boekwinkeltje aan de Boterbrug sta te kletsen met de eigenares en de jonge dame die daar af en toe achter de kassa staat.

In die fantasie wijd ik dan in volzinnen uit over de boeken die ik heb gelezen of over mijn redactiewerk. Bijvoorbeeld hoe ik Jan Brokkens De rechtvaardigen las in hetzelfde café in Kaunas waar Zwartendijk destijds de visa stempelde waarmee honderden Litouwse Joden op tijd het land konden ontvluchten. En hoe ik diezelfde reis een volle week in Riga (Letland) heb doorgebracht bij een Starbucks om een thriller te redigeren die, zo dacht ik, een bestseller zou worden. In mijn fantasie staat die thriller dan toevallig net op de plank naast me, op ooghoogte, en hebben beide dames hem gelezen – nee, verslónden.

Hé, het is míjn fantasie, oké?

Die jonge dame sprak ik – in het echt welteverstaan – een keer aan in de Coffee Company, waar ze een boek zat te lezen op een van de Chesterfields. Want al ben ik nog zo verlegen: een knappe vrouw met een boek op schoot is voor mij ónweerstaanbaar. Het praatje liep echter behoorlijk stroef; ik hoop dit post-corona een keer over te kunnen doen.

Ik fantaseer me er alvast op voor.

 

2 gedachten over “Voorfantaseren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.