8 gedachten over “Loodlijst

  1. In het tijdschrift ‘Onze Taal’ werd eens gevraagd om een goed Nederlands equivalent te bedenken voor bucketlist en ik meen me te herinneren dat ‘loodjeslijst’ meerdere keren genoemd werd. Waarom de voorkeur gegeven werd aan de verkleinde vorm van lood is de vraag. Misschien wel juist om de harde associatie met dood een beetje te verzachten?

    Like

      1. Ik bedenk eigenlijk net dat het misschien ook in het verlengde ligt van ‘het loodje leggen’? Hoe dan ook, ik denk eigenlijk dat bucketlist inmiddels dermate verankerd is in onze taal, dat een alternatief niet echt ingeburgerd zal raken. Hoe noemen de Vlamingen dit eigenlijk? Die vind ik vaak verrassend vindingrijk waar het Nederlandstalige woorden betreft.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.